Choď na obsah Choď na menu
 

Daniel, držíme palce!

14. 6. 2018

Mladý chlapec so sociálne slabého prostredia. Osudom skúšaný, 17-ročný Dano Kováč dokázal sebe i ostatným, že keď človek chce, dá sa. V týchto dňoch tvrdo trénuje na Majstrovstvá Európy v chôdzi. Nezabudol pritom ani na rodnú Šaľu a poďakoval sa za podporu originálnym spôsobom.

Daniel má 13 súrodencov. Na prvý tréning vraj prišiel v deravých teniskách. Dnes ho trénuje Peter Mečiar, ktorý formoval aj Mateja Tótha. Mladý chlapec ako 16-ročný získal dve medaily na Majstrovstvách SR v atletike v chôdzi juniorov a reprezentoval Slovensko na Európskom pohári juniorov na Majstrovstvá sveta do 17 rokov v Keni – Nairobi. V januári tohto roka sa stal majstrom Slovenska v hale v kategórii dorastu. Teraz sa chystá na Majstrovstvá Európy v chôdzi, ktoré sa konajú 5.-10. júla 2018. „Dano pochádza z veľmi ťažkého a sociálne slabého prostredia. Má 13 súrodencov a nejaký čas žil v detskom domove. Od septembra 2016 som si ho zobral ku mne do Nitry, vybavil som mu školu, internát a trénuje v mojej skupine. Keďže náš šport je vytrvalostný, potrebujeme trénovať na majstrovstvá Európy vo vyšších nadmorských výškach, preto by sme žiadali o finančnú pomoc,“ píše v žiadosti Peter Mečiar, tréner mladého húževnatého športovca.

Komisia športu začiatkom tohto roka žiadosť trénera a teda Daniela Kováča podporila. Aj mestské zastupiteľstvo schválilo na podporu mladého talentovaného muža, pochádzajúceho zo Šale, 500 eur. Dano s trénerom sa teraz rozhodli poďakovať sa za podporu takýmto spôsobom – vyrobili originálny plagát. S hrdosťou ho zverejňujeme. Najväčšou vďakou budú ďalšie pozitívne športové výsledky, ktorými Dano reprezentuje aj naše mesto.

Dano, držíme palce!

 

(ek)

1528964586356.png1528964579173.png