Choď na obsah Choď na menu
 

MDŽ, ALE AJ OSEMDESIATKA

18. 3. 2018
 

Hoci Medzinárodný deň žien je v kalendári označený 8. marca, v Dennom centre seniorov č. 3 vo Veči si ho pripomenuli túto nedeľu. Dôvodov na oslavu však bolo viacero.

„Zdá sa mi, že za posledné roky stále viac bojujeme o tento sviatok. Tomuto sviatku ale rozumie každý, lebo je tu doma. Treba využiť každú príležitosť, kedy môžeme prejaviť úctu a vďaku našim ženám. Nie vždy máme možnosť im povedať, ako si ich my muži vážime, čo všetko nám poskytujú – lásku, krásu, nehu, obetavosť, pracovitosť. Ženy sú nositeľkami života,“ prihovoril sa primátor Jozef Belický k asi tridsiatke žien. Symbol jari, kvety, pomohol odovzdať aj jeden člen z centra a poslanec za mestskú časť Miloš Rehák. Seniorov potešil aj originálnou drobnosťou – priniesol im večianske magnetky.

Dve kvetinky boli trošku špeciálne. Patrili dvom členkám, ktoré oslavovali aj svoje narodeniny. V priestoroch centra na Narcisovej ulici znelo „živió“ pre 80- a 86-ročnú členku. Nová vedúca centra Iveta Hučková však nezabudla ani na blížiace sa meniny a narodeniny primátora. Dôvodov na oslavu teda bolo viac než dosť, pravidelné nedeľné stretnutie si tak členovia osladili aj domácimi koláčikmi a slanými pochutinami.

 

(ek)