Choď na obsah Choď na menu
 

MESTO ROZDÁ POSYPOVÚ SOĽ

13. 12. 2018

Podľa novely zákona sa musia mestá a obce starať v rámci zimnej údržby aj o tie chodníky a cesty, o ktoré sa doteraz starali majitelia priľahlých budov. Ide najmä o chodníky pred súkromnými domami a prevádzkami. Niektoré mestá túto povinnosť ignorujú. Šaľa chce byť pri zimnej údržbe ľuďom jednoznačne nápomocná.

Spoločnosť, ktorá v Šali zabezpečuje zimnú údržbu, sa musí pripraviť na rapídny nárast udržiavaných komunikácií. Problém môže nastať aj kvôli prístupnosti niektorých chodníkov, kde sa posypová technika jednoducho nedostane, na týchto miestach bude potrebná ľudská sila. V nevyhnutných prípadoch preto prosíme o súčinnosť obyvateľov, majiteľov rodinných domov pri zimnej údržbe. Na novonastavené podmienky zimnej údržby reaguje mesto aj tak, že ľuďom rozdá posypovú soľ. Prosíme preto majiteľov rodinných domov, aby si v sobotu ráno vyložili pred svoj dom nádobu, do ktorej im bude možné nasypať 10 litrov posypovej soli. Zamestnanci spoločnosti, ktorá zabezpečuje zimnú údržbu v meste, budú počas celej soboty rozvážať soľ do rodinných domov v Šali aj v mestskej časti Veča. V prípade záujmu o posypovú soľ zo strany obyvateľov činžiakov prosíme ich zástupcov - správcov bytových domov, aby kontaktovali referenta dopravy Miroslava Políčka na policek@sala.sk alebo na 0911 727 871.

Združenie miesta a obcí Slovenska upozorňuje na to, že táto novela nemôže byť v praxi vykonateľná. V neďalekom meste rozmiestnili na mnohých uliciach mesta tabule s nápisom „Chodník sa počas zimnej údržby neudržiava“. Šaľa takouto cestou rozhodne neplánuje ísť.

 

 

Zdroj: (ek)