Choď na obsah Choď na menu
 

Návšteva prezidenta Slovenskej republiky Andrea Kisku.

4. 3. 2019

4.3.2019 pre naše mesto považujem za výnimočný. Navštívil nás prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. Som presvedčený, že návšteva najvyššieho predstaviteľa Slovenskej republiky prispieva k upokojeniu príliš polarizovanej spoločnosti. Neustále týranie sa kotrmelcami „vysokej politiky“ nám v ničom nepomôže. Navštívil nás najvyšší predstaviteľ nášho milovaného Slovenska a ja si jeho návštevu vážim. Určite nie som sám.
Stretnutie s prezidentom som využil jednak na to, aby som sa pochválil úspechmi nášho mesta – tým, že máme nezamestnanosť v meste i okrese nižšiu ako dve percentá, ale aj tým, že sa nám darí po asi 15-tich rokoch vytvárať prijateľné podmienky na bývanie pre mladé rodiny v podobe výstavby nájomných bytov. Samozrejme bola to príležitosť aj  na to, aby som poukázal na problémy, s ktorými denne bojujeme. Hovorili sme o plavárni, ktorú nechceme nechať zavrieť, no veľa sme skloňovali najmä pojem zdravotníctvo. Prezident mal pochopenie pre náš problém a sám uznal, že „musí byť strašné čakať na sanitku, na pomoc hodinu a pol“. V súvislosti s protestujúcimi lekármi, ktorí odmietajú slúžiť na pohotovosti, ich cez médiá vyzval, aby mysleli v prvom rade na ľudí. 
Aj popoludňajšie stretnutie prezidenta so starostami obcí okresu považujem za veľmi užitočné. Starostovia obcí tiež porozprávali, čo ich a ich obyvateľov trápi. Všade na Slovensku sa boria s problémami ale mal som pocit, že prístup starostov a prezentované postoje ľudí žijúcich v našom okrese ho príjemne prekvapili. 
Súčasťou programu bola aj návšteva gymnázia a akciovej spoločnosti Duslo. Určite sa mali aj oni čím pochváliť aj porozprávať o problémoch.
Myslím si, že sa obyvatelia Šale veľmi tešili jeho príchodu. Samozrejme, nezavďačíme sa každému, ale to žiadna návšteva. Tým milým vystúpením detí z folklórneho súboru Šaľanček a spontánnym potleskom verejnosti, ktorá prezidenta čakala pred úradom, sme ukázali srdečnosť a kus dobra z nás. Vnímam to tak, že tá časť obyvateľstva, ktorá mu fandí, mala z toho radosť, že si všimol naše mesto, že sem prišiel a zaujímal sa o naše problémy. Aj keď priamy dosah na ich riešenie možno nemá, ale tým, že bude šíriť tieto myšlienky a hovoriť o nich na fórach, kde sa vyriešiť dajú – to má pre nás veľký význam. Bol som hrdý nie len na túto vzácnu návštevu, ale najmä na ľudí, na našich Šaľanov.
Zdroj: Mesto

fb_img_1551772512537.jpg