Choď na obsah Choď na menu
 

ŠKOLA NA BERNOLÁKOVEJ OTVORÍ SVOJE BRÁNY

23. 2. 2018

Rodičia a predškoláci, už budúci utorok sa môžete zoznámiť s útulnou školou s milým a profesionálnym personálom na ZŠ Bernolákovej. V rámci dňa otvorených dverí môžete prežiť aj cestu čarovným svetom rozprávok!

 

Prečítajte si pozvánku priamo od pani riaditeľky školy Janky Tóthovej:

Základná škola s materskou školou organizuje v rámci Týždňa slovenských knižníc školský projekt „ Z rozprávky do rozprávky“.

Žiaci I. stupňa sa počas štyroch vyučovacích hodín budú venovať literatúre.

Navštívia školskú knižnicu, budú čítať rozprávky, hľadať literárne postavy, vyrábať kulisy a makety hlavných hrdinov, dotvárať a dramatizovať príbehy.

Hudobne a výtvarne podfarbia známe slovenské ľudové rozprávky.  Každý žiak si prinesie do školy svoju najobľúbenejšiu knihu, hoci si myslíme, že vybrať najobľúbenejšiu knihu, nie je také jednoduché. Na záver usporiadame výstavku týchto kníh. Kniha je ideálny spoločník a čítanie sú otvorené dvere do čarovného sveta. Veríme, že takouto aktivitou podčiarkneme význam knihy a dozvieme sa, čo naše deti čítajú.

Deň otvorených dverí je určený aj pre predškolákov – budúcich prváčikov. Budú mať príležitosť oboznámiť sa s prostredím našej školy a s prácou našich školákov, aby v septembri vstupovali do brány našej školy bez obáv, strachu a s radosťou. Škola pracuje podľa programu „Škola hrou“.

Srdečne vás všetkých pozývame.

Janka Tóthová

Riaditeľka ZŠ Bernolákova, Šaľa-Veča