Choď na obsah Choď na menu
 

VEČIANSKI HASIČI MAJÚ DÔVOD NA RADOSŤ

22. 1. 2019

Stavajú nám máj, počas Dušičiek strážia cintoríny pred vznikom požiaru a ich hniezdo je súčasťou historického centra Veče. Dotvára okolie pri artézskej studni. Budova, ktorá má takmer 90 rokov sa dočká opravy. Mesto na jej vynovenie získalo eurofondy.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarí ďalšia investícia do tejto budovy. Je tam už komplexne opravená strecha, v minulosti sme získali pre dobrovoľný hasičský zbor protipovodňový vozík, máme prisľúbené nové vozidlo a teraz sme uspeli so žiadosťou o viac ako 26-tisíc eur. Financie investujeme do budovy,“ priblížil primátor Jozef Belický. Výmeny sa určite dočkajú dobre známe garážové brány, ktoré si už čo-to pamätajú. Vymení sa aj elektroinštalácia, opravený bude strop vo vnútri budovy, podlaha v garáži a viditeľnou zmenou prejde aj vonkajšia časť budovy. Na zbrojnici z roku 1933 sa opravia omietky a fasáda dostane novú maľbu. Práce sa začnú na jar.

Tento projekt je spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky z kapitoly Ministerstva vnútra Slovenskej republiky vo výške 95%.

Zdroj: Mesto Šaľa

  •