Choď na obsah Choď na menu
 

VEČIANSKY „KULTURÁK“ DOSTANE NOVÝ ŠAT

17. 10. 2018
Budova mestského úradu už skrášľuje centrum mesta. Intenzívne prebieha výstavba nájomných bytov, osádzajú sa polopodzemné kontajnery, stavia sa cyklotrasa smerom do Dusla. Na rade je spoločenský dom vo Veči. Onedlho dostane nový šat.

„Táto rekonštrukcia sa týka, podobne ako v prípade budovy mestského úradu, zníženia energetickej náročnosti budovy. Dnes sme vo fáze, že je odovzdané stavenisko a o niekoľko dní sa začnú práce. Okrem výmeny okien, dverí, rekonštrukcie strechy, elektroinštalácie, vykurovacej sústavy a zateplenia fasády sa môžeme tešiť aj na výmenu osvetlenia v budove. Zmení sa tak celkový dojem z vnútorných priestorov,“ priblížil primátor Jozef Belický. Mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok ešte v apríli minulého roka a oplatilo sa čakať. Šaľa totiž získala viac ako 480-tisíc eur na tento projekt z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu.

Netrpezlivo čaká verejnosť i vedenie mesta na pozitívne posúdenie ďalšej žiadosti mesta – tá by priniesla vynovenie Kultúrneho domu v Šali. „Vypracovali sme projekty na rekonštrukciu oboch kultúrnych domov – vo Veči, aj v Šali. V prípade Kultúrneho domu v Šali sme podali projekt v júni 2017 so všetkými potrebnými dokladmi. 16 mesiacov čakáme na to, aby ho niekto vyhodnotil a povedal nám, že získame financie, aby sme opravili a zrekonštruovali aj Kultúrny dom v Šali. Proces bohužiaľ nevieme urýchliť,“ vysvetľuje primátor.

Stavebný ruch okolo večianskeho kultúrneho stánku si budete môcť všimnúť už o pár dní. „Opäť sa nám opakuje situácia, ktorá sa opakuje v mnohých projektoch – táto rekonštrukcia bude trvať možno päť mesiacov. Ale príprava a celý ten proces získania financií trvali viac ako dva roky,“ dodal primátor.

 

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie

vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

Zdroj: (ek)

Príspevok zo dňa: 24.10.2018

Pred takmer rokom sa začala rekonštrukcia mestského úradu. Nasledujúce mesiace budeme svedkami toho, ako zmení svoj vzhľad ku krajšiemu, modernejšiemu Spoločenský dom vo Veči. Už je postavené lešenie :)

fb_img_1540394271450.jpg