Choď na obsah Choď na menu
 

Začína sa realizácia dopravného generelu, pomôžte aj vy!

22. 5. 2018

Toľko spomínaný dopravný generel mesta začína naberať reálne kontúry. Na Mestskom úrade v Šali prebehlo prvé stretnutie so známym odborníkom, vedúcim Katedry dopravných stavieb STU Bratislava Tiborom Schlosserom. Už budúci týždeň sa začína s montovaním automatických sčítačov dopravy. V ďalšej fáze projektu však budeme potrebovať pomoc verejnosti.

Koľko vozidiel prechádza mestom, do akej miery sú vyťažené jednotlivé križovatky, koľko áut parkuje na sídliskách a uliciach a aká je „migrácia“ áut z a do mesta. Aj tieto údaje by malo získať mesto z výsledkov prieskumu v rámci dopravného generelu. Už budúci týždeň by mali pribudnúť sčítače na 10-tich miestach. Rátať vozidlá budú počas 8-mich týždňov. Medzitým sa v meste vykonajú dva dopravné prieskumy, do ktorých budú zapojení aj ľudia v teréne. Práve v tejto časti bude mesto potrebovať pomoc verejnosti. „Vykoná sa prieskum parkovania, ktorý by sa mal realizovať 13. júna večer a v noci. Ľudia budú zapisovať evidenčné čísla vozidiel v každej časti mesta. Na ďalší deň, 14. júna sa bude robiť smerový dopravný prieskum. Výsledky automatického sčítavania dopravy a prieskumu v teréne budeme vyhodnocovať a prvé výsledky by mohli byť známe v septembri,“ vysvetľuje odborník Tibor Schlosser.

Výsledky z generelu by mali slúžiť na analýzu statickej a dynamickej dopravy, materiál tiež ponúkne návrhy pre riešenie dopravnej situácie v meste. K realizácii zberu dát budú odborníci potrebovať aj našu-vašu pomoc. Do terénu pôjdu aj študenti šalianskych škôl, zíde sa však každá ruka! Zapojte sa do veľkého rátania a pomôžte s vytváraním podkladov pre dopravný generel aj vy! Ak máte záujem pripojiť sa do dobrovoľnej aktivity, píšte správu cez sociálnu sieť Facebook, ohláste sa cez komentár alebo mailom na info@sala.sk! Prihlasujte sa do konca mája.

zzdzzdrzzdzzd