Choď na obsah Choď na menu
 

Veča fest 2018- súťaž vo varení leča

17. 9. 2018

Chystajte sa na parádnu akciu: Večou sa ponesie vôňa leča aj hudobné tóny

I tento rok členovia Občianskeho združenia Večania privítajú "leča a hudby chtivých" návštevníkov. Takých, ktorí budú degustovať, ale aj tých, čo chcú zeleninovú dobrotu navariť.

 Zlatica Gregorová

Ilustračný obrázok k článku Chystajte sa na parádnu akciu: Večou sa ponesie vôňa leča aj hudobné tóny

Občianske združenie Večania usporiada Hudobný festival Veča Fest a Súťaž vo varení leča. Podujatie pre všetkých Večanov a ďalších návštevníkov sa bude konať už po štvrtýkrát.

Koštovať alebo variť

Spoločensko – zábavné podujatie sa bude konať v areáli Pribinovho parku v sobotu 15. septembra 2018. Finančne ho podporilo Mesto Šaľa a Farnosť Šaľa – Veča. Gurmáni budú môcť lečo pripraviť alebo čerstvo navarené paradajkovo- paprikové jedlo ochutnať. Do súťaže sa môžu záujemcovia prihlásiť najneskôr do 10. septembra 2018. Dôležité je, aby ste vytvorili štvorčlenné tímy, ako informujú organizátoripodujatia.

Kto zvíťazí?

V čase od 14.00 do 15.00 hod. si kuchári pripravia všetko potrebné k vareniu zeleninovej špeciality a o 16.15 sa ich snaha bude chýliť ku koncu. Po uvedenom čase totiž svoje lečové vzorky odovzdajú hodnotiacej porote. O štyridsaťpäť minút neskôr už bude zrejmé, kto si odnesie odmenu.

Hudobný festival Veča Fest sa začne o 14.00 hod ľudovými tancami, ktoré o polhodinku vystriedajú Veršík a Riekanka. Imitátor nezabudnuteľného Michaela Jackson poteší večianske publikum o 15.00 hod.

Džezové tóny

Od 16.00 hod. ho vystriedajú džezoví hudobníci z Fascination Band a taktiež Duo Rudi. Pre deti budú k dispozícii zábavné atrakcie, ako je maľovanie na tvár a modelovanie balónov. Organizátori nezabudli ani na odmeny pre návštevníkov v podobe tomboly.

S finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja a Mesta Šaľa