Choď na obsah Choď na menu
 

Hudobný festival VEČA FEST 2016

15. 9. 2016

Sviatočný deň vo Veči bol plný zábavy pre deti aj dospelých. Počasie bolo ako stvorené na trávenie voľného času vonku a tak si mnohí z nás zašli do Pribinovho parku na Hudobný festival VEČA FEST 2016.

Už v skorých poobedných hodinách si súťažné družstvá pod altánkami rozkladali svoje kotlíky a suroviny na prípravu svojho jedinečného leča. Medzi zapojenými nesmelo chýbať ani družstvo Mesta Šaľa, ktoré sa minulý rok umiestnilo na druhom mieste. Súťaž ale nepodcenil ani jeden tím zo zúčastnených. Členovia boli poobliekaní v rovnakých tričkách a s radosťou pripravení na súperenie. Od začiatku ich prípravu sledovali a dôkladne kontrolovali porotcovia, medzi nimi aj primátor mesta Jozef Belický alebo bývalý primátor Tibor Baran. Tým najprísnejším z porotcov bol jednoznačne farár Lukáš Stanislav Buchta z večianskej farnosti. Po ukončení súťaže tímy svoju špeciálnu verziu leča odniesli 5-člennej porote, ktorá každé jedno z nich dôkladne ochutnávala. Po sčítaní bodov za finálnu chuť ale aj proces samotnej prípravy sa lečo Mesta Šaľa pod vedením Gabriely Kováčovej stalo tým víťazným. Na druhom mieste skončil tím z FK Veča pod vedením Renáty Prnovej, zároveň sa porotcovia rozhodli udeliť druhé miesto každému zo zvyšných tímov. Či už to bolo vynikajúce lečo od našich seniorov, jedinečné s dávkou zahraničnej chuti od Samirovcov, alebo úžasné lečo od minuloročných víťazov Csemadok Šaľa a taktiež vynikajúce a chutné lečo od žien z OZ Večania.

Diváci sa zatiaľ zabávali počas vystúpení mažoretiek a detského folklórneho súboru Šaľanček, pre najmenších bol k dispozícii aj nafukovací hrad. A na cukrovú vatu chodili s radosťou s deťmi aj mamičky. Súťaže aj po vyhodnotení najlepšieho leča pokračovali. Chlapi aj ženy sa zapojili do súperenia v zatĺkaní klincov, iní sa zase pretekali v pití piva. A naši najmenší ocenili milú súťaž v jedení syrových korbáčikov bez pomoci rúk. Do tanca hrala celý čas hudobná skupina TOP, atmosféru spríjemnil aj spevácky Zbor Večania.

Výsledkom úžasnej práce organizátorov boli hlavne smejúce sa a šťastné deti, ale aj zrelaxovaní rodičia a celodenná zábava, ktorá pokračovala až do neskorých večerných hodín. Všetci zúčastnení sa už tešia aj na nasledovný ročník a ten, kto tento rok neprišiel, nech nasledujúci neváha!

Zdroj: (alx)

 

Náhľad fotografií zo zložky II. ročník varenie leča