Choď na obsah Choď na menu
 

Súťaž vo varení leča 2021

16. 9. 2021

Sviatočný deň 15.9.2021 vo Veči bol plný zábavy pre deti aj dospelých. Počasie bolo ako stvorené na trávenie voľného času vonku a tak si mnohí z nás zašli do Pribinovho parku na Hudobný festival VEČA FEST, súťaž vo varení leča.

Už v skorých poobedných hodinách si súťažné družstvá pod altánkami rozkladali svoje kotlíky a suroviny na prípravu svojho jedinečného leča. 

Súťaž, ale nepodcenil ani jeden tím zo zúčastnených. Členovia boli poobliekaní v rovnakých tričkách a s radosťou pripravení na súperenie. Od začiatku ich prípravu sledovali a dôkladne kontrolovali porotcovia

Mgr. Oliver Berecz, starosta obce Trnovec nad Váhom, Ing. Dionýz Solár, prednosta Okresného úradu v Šalin, Ing. Alžbeta Sedliačiková, členka ZPOZ v Šali. Mgr. Simona Takácsová, riaditeľka ZŠ s MŠ Bernolákova Šaľa, Mgr. Vladimír Šimunek, správca farnosti Veča, a pridala sa hodnotiť aj Gizka Oňová. Po ukončení súťaže tímy svoju špeciálnu verziu leča odniesli 6-člennej porote, ktorá každé jedno z nich dôkladne ochutnávala. 

Na prvom mieste sa umiestnilo: družstvo Mesto Šaľa.

Druhé miesto: družstvo Špeciál tím.

Tretie miesto: družstvo ZO Csemadok Šaľa.

Divákov zatiaľ zabávala Gizka Oňová a DUO RUDI a o 18:00 h. sa žrebovala tombola pre najmenších boli k dispozícii aj nafukovacie atrakcie.

DHZ Veča pre deti pripravila penovú párty v parku. Ďakujeme.

Ďakujeme všetkým sponzorom za finančnú podporu a za ceny do tomboly ktorú venovali. Ďakujeme súťažiacim tímom za skvelú atmosféru.

Súťažné družstvá:

Mesto Šaľa

DHZ Trnovec nad Váhom

ZO Csemadok Šaľa

DHZ Veča

Špeciál tím

Záhradkári Veča 

Sponzori: LVH stavebniny Šaľa, Vega Takáč, Izostap Pavol Kuták, Nábytok Halász, Pneuservis Hučko, Ing. Emese Kilacsková, V-K KLÍMA Viliam Križan.

Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou Mesta Šaľa. Výška dotácie 500€ bola použitá na honorár účinkujúcim.

fb_img_1657698640784.jpg