Propozicie súťaže
PROPOZÍCIE
Vyhlasovateľ súťaže:
OBČIANSKE ZDRUŽENIE VEČANIA,
RÍMSKOKATOLÍCKA FARNOSŤ VEČA
A MESTO ŠAĽA
Miesto konania: Pribinovo námestie pred SD VEČA
Dátum konania: 15. septembra
Program:
14:00 - 14:30 Registrácia družstiev
14:30 - 15:00 príprava a obsadenie stanovišťa
Zakazuje sa priniesť zo sebou už nakrájané a pripravene ingrediencie,
tento čas je vyhradení na prípravu ingrediencií.
15:00 - Oficiálne začatie súťaže
15:10 - Bohatý kultúrny program a atrakcie pre deti
16:00 - 16:15 Odovzdávanie vzoriek hotových jedál pre porotu
17:00 - Vyhlásenie výsledkov súťaže
18:30 – Žrebovanie tomboly
18:30 - 22:00 – Tanečná zábava
Registrácia - súťažné družstvá:
Uzávierka súťažných družstiev je do 10. septembra.
Jedno súťažné družstvo môže mať min. 1 až max. 5 členov.
REGISTRÁCIA ONLINE TU: PRIHLÁSIŤ SA
Organizačné podmienky:
Každé súťažné družstvo musí mať: Drevo na oheň, vlastný kotlík so stojanom, dosku na krájanie mäsa, (nesmie sa krájať na poskytnutom pracovnom stole), suroviny na varenie leča, nádoby, nože a pomôcky na prípravu súťažného produktu, utierky, čistiace prostriedky. Kotlík musí byť osadený v kotline, alebo si družstvo donesie plechovú podložku, pokiaľ bude variť v kotlíku na otvorenom ohni (trojnožka).
Organizátor nepredpisuje receptúru prípravy, pripúšťajú sa všetky variácie leča. Množstvo prípravy sa neobmedzuje, doporučenie organizátora je, variť max. 5 L leča. Výsledný produkt družstvo rozdá účastníkom a návštevníkom.
Štartovné je 15,00 € za súťažné družstvo. Hradí sa pri prezentácii, kde družstvo zároveň obdržísúťažné číslo.
Organizátor poskytne pre každé súťažné družstvo: • Priestor pre prípravu leča v Pribinovom parku Veča • Úschovu surovín v chladiacom zariadení • Vodu na prípravu leča a na umytie použitých nádob. • 1 ks keramický tanier. • Pracovný stôl, 4 ks stoličky.
Hodnotenie:
Vyhodnotenie bude vykonané odbornou porotou. • Zloženie odbornej poroty
predstaví organizátor pri zahájení súťaže. • Hodnotenie bude vykonávané priebežne, počasprípravy súťažného produktu.
Hodnotiace kritériá:
Technologický postup, vôňu, chuť, farbu, konzistenciu leča, oblečenie, hygienu počas prípravy ako aj dobrú náladu súťažiacich a ich spoločníkov.• Víťazom budedružstvo s najvyšším bodovým ohodnotením. • Pri nedodržaní prevádzkových pokynov organizátora, môže byť súťažné družstvo vylúčené z hodnotenia. •
V objekte budú zabezpečené bufetové služby.
Tombola a bingo sa bude predávať počas sútaže.