Choď na obsah Choď na menu
 

Šiesty ročník súťaže vo varení leča

15. 9. 2021

Skúšali ste už pridať do leča cviklu? Jeden zo súťažných tímov na Veča Feste áno. Víťazstvo to však družstvu neprinieslo. V súťaži o najlepšie lečo vyhrala tradičná pochúťka s fajnovou klobáskou z kuchyne tímu Mesta Šaľa.

Kotlíky na Pribinovo námestie si prinieslo šesť tímov. Paprika, paradajka a cibuľa sa krájali na kilá. Všetci chceli ukázať, že práve oni ukuchtia to najchutnejšie lečo. Niektorí v snahe ozvláštniť zeleninovú pochutinu pridali slaninku či klobásku. Tím večianskych dobrovoľných hasičov varili s lečom aj cviklu, chceli tak dosiahnuť krajšiu farbu. Porota prihliadala okrem chute aj na vôňu, farbu či konzistenciu leča a každý tím získal body aj za výzdobu svojho stanovišťa. Napokon zvíťazilo lečo ochutené klobáskou, pričom víťaznú varešku miešal päťčlenný tím Mesta Šaľa. Druhé najlepšie lečo navarili členovia Špeciál tímu a na bronzovú medailu si ukuchtil tím Csemadok. Varešku dostali aj ostatné súťažné tímy – DHZ Trnovec nad Váhom, Záhradkári Veča a Hasiči Veča.

Do dobrej nálady hrala skvelá Gizka Oňová, s ktorou si zanôtili známe hity mladí i starší. Deti potešila šikovná pani, ktorá im na tváre namaľovala od spider man-a cez mačičku až po motýľa či delfína. Neďaleko od voňavých kotlíkov sa mohli vyšantiť deti na troch skákacích hradoch. Vrcholom dňa pre desiatky nezbedníkov však bola penová party, o ktorú sa postarali dobrovoľní hasiči. Tomuto „blázneniu“ prialo aj slnečné, takmer letné počasie. Do tanca hrala do večerných hodín dvojica Duo Rudi.

Prvé miesto:

fb_img_1661847252730.jpg

 

 

 

 

 

(ek)

 

Náhľad fotografií zo zložky Súťaž vo varení leča 2021