Choď na obsah Choď na menu
 

Mesiac úcty k starším vo Veči

25. 10. 2021

Ani večianske babičky a dedkovia si nenechali pokaziť náladu pandémiou, ani jeseňou. Dokonca, jeseň svojho života oslávili v rámci Mesiaca úcty k starším. To, že ich po dlhom čase mohol prísť pozrieť aj primátor, ich neopísateľne potešilo.

Primátor Jozef Belický sa im prihovoril s vďakou za to, že sú stále príkladom pre mladých. Vyzdvihol, že hoci pandémia poriadne preskúšala našu Šaľu, celý čas bolo mesto sprevádzané seniormi. „Boli ste prví odvážni, ktorí ste sa podieľali na výrobe pomôcok, šili ste rúška a rozdávali ste ich. Ste najoptimickejší v snahe veriť, že aj toto prežijeme, veď sme prežili už aj horšie,“ prihovoril sa seniorom primátor. S úsmevom vyzdvihol toleranciu a obetavosť žien zo spevokolu Večianka, ktoré okrem slovenských piesní zaspievali aj dve maďarské. „Dve dámy, ktoré s určitosťou viem, že sa nenarodili ako Maďarky, spievajú tu po maďarsky. Robia to preto, aby aj tá časť sa cítila dobre. Aby každý mal ten pocit, že je na správnom mieste. Ste príkladom aj vzorom,“ dodal.

Večianky svojim spevom "roztancovali srdcia" - povedala to o nich vedúca klubu seniorov. A naozaj to tak bolo - úprimnú radosť zo stretnutia bolo cítiť všade navôkol. K desiatkam prítomným usmiatym seniorom sa prihovorila aj vedúca denného centra vo Veči, Iveta Hučková. „Úcta k starším je úcta k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo ľahšie. Úcta k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radosti, ktoré im život ponúkol, aby urobili šťastným nás, ich deti,“ povedala.  

 

(ek)