Choď na obsah Choď na menu
 

Rozlúčili sme sa s Jánom Petrášom

8. 1. 2021

Na druhý svet sa pobral bývalý futbalista Šale, neskôr tréner mládeže a mužov vo Veči.

Zatiaľ čo úvodné dni nového kalendárneho roka prevažne patria vinšom a gratuláciam všetkého „naj“ rodine a najbližším priateľom, život prináša aj okamihy, kedy sa situácia vyvinie opačným smerom. V krátkom časovom slede zasiahli športovú verejnosť dve nepríjemné správy, ktoré priniesli smútok najmä priaznivcom koženej lopty, pretože na „nebeské trávniky“ sa pobrali Ján Petráš (r. 1943) a Jozef Raufstein (r. 1947).

Technicky vybavený futbalista Ján Petráš patril v sedemdesiatych rokoch medzi veľké opory palárikovského a neskôr šalianskeho futbalu. Dodnes to môžu potvrdiť jeho žijúci spoluhráči ako Adamča, Kováčik, Takács, Hlavatý, Čiernik, Krommel, Baláž, Černák, Kelecsényi, Gyurek či Titka. Spolu sa tešili z nezabudnuteľných úspechov a nakoniec aj vytúženého postupu do divízie, kde úspešne pôsobili viac ako päť rokov.

Po skončení aktívnej činnosti sa venoval trénerskej práci nielen pri šalianskej mládeži, ale najmä v neďalekej Šali-Veči. Futbalisti zo šalianskeho predmestia, ale aj ich verní priaznivci dodnes spomínajú v peknom futbalovom stánku na kvalitné účinkovanie jeho zverencov v krajských súťažiach, ktoré lákali priaznivcov dobrého futbalu aj z blízkeho okolia.

športovým aktivistom Jánom Petrášom sa mohli mnohí priaznivci futbalu v nedávnej minulosti stretnúť v priestoroch šalianskeho futbalového stánku, kde nemohol chýbať či už ako pozorný divák, alebo pravá ruka organizátorov a usporiadateľov FK Duslo.

Ján Petráš zomrel 2. januára vo veku 77 rokov.

Janko a Jožko, ďakujeme za všetko. Futbalovej verejnosti budete v hľadiskách chýbať.