Choď na obsah Choď na menu
 

CHRÍPKA ZATVÁRA ĎALŠIE ŠKOLSKÉ ZARIADENIA

26. 2. 2018

AKTUALIZOVANÉ, 23. 2. 2018:

K zatvorených škôlkam sa pridávajú ďalšie zariadenia. Vysoký počet chorých prerušil výchovno-vzdelávací proces aj na Základnej škole a Materskej škole na Bernolákovej ulici. Deti sa do škôlky vrátia opäť v pondelok 5. marca. Školáci však budú mať prádzniny dlhšie - od 5. februára sa totiž začínajú jarné prázdniny. Vyučovanie v škole sa obnoví až 12. marca.

RÚVZ v Nitre rozhodol o prerušení prevádzky aj na MŠ Okružnej, a to od 23. februára do 28. februára. Prevádzku obnovia 1. marca.

 

AKTUALIZOVANÉ, 21.2.2018, 13.15 hod.

V stredu prišli z úradu RÚVZ v Nitre ďalšie rozhodnutia o zatvorení materských škôl v Šali. Kvôli zvýšenému výskytu chrípky a akútnych respiračných ochorení v Materskej škole pri ZŠ P. Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským v Šali bude prerušený výchovno-vzdelávací proces v termíne od 22. 2. 2018 do 28. 2. 2018. Prevádzka materskej školy bude znovu obnovená od 1. 3. 2018 (štvrtok). Chrípka a jej podobné ochorenia zatvárajú aj MŠ Šafárika. Detičky zostanú doma od 22. februára do 28. februára. Do škôlky sa vrátia vo štvrtok, 1. marca.

Chrípkové prázdniny zatvorili brány Materskej školy na Budovateľskej ulici ešte minulý týždeň. Tento týždeň ale kvôli chrípke a chrípke podobným ochoreniam museli prerušiť výchovno-vzdelávací proces najskôr v Materskej škole na Družstevnej ulici. Chýbalo až 43% detí!

Chrípkové prázdniny budú mať deti od stredy 21. februára, do škôlky pôjdu opäť v utorok 27. februára. Absencia detí dosiahla vysokú úroveň aj v zariadení Detský svet Marie Montessori v Šali. Deti sa do jasieľ a materskej školy vrátia v pondelok 26. februára. 

Aj podľa minulotýždňových čísiel Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre je chrípka na vzostupe. Chrípka zatvorila počas uplynulého týždňa 75 školských zariadení v Nitrianskom kraji.

 

(ek)