Choď na obsah Choď na menu
 

EXOTIKA NA ZŠ BERNOLÁKOVEJ

1. 2. 2018

Rafael z Brazílie, Anastasia z Ruska, Anabel z Indonézie a Violeta z Mexika – štyria mladí študenti, ktorí priblížili žiakom život a kultúru ich rodnej krajiny. Počas tohto týždňa vyučovali v anglickom jazyku na večianskej základnej škole na Bernolákovej ulici.

ZŠ Bernoláková sa zapojila do medzinárodného projektu Aiesec, vďaka ktorému zavítali na ich školu študenti z rôznych krajín. Cieľom projektu je žiakom predstaviť kultúru, umenie a život v iných krajinách cez priame svedectvo. V stredu predpoludním sa deti práve dozvedali viac o Mexiku. Violeta im v čase našej návštevy ukazovala a opisovala predmety, ktoré sa spájajú s Mexikom. Deti okamžite spoznali niektoré z nich ako nachos, pončo, tequila a cudzia im nebola ani mexická vlajka. V druhej triede zas Anastasia z Ruska hovorila deťom o slávnych predstaviteľoch ruskej literatúry. „Niečo, čo sa učia na geografii a iných predmetoch, majú teraz z prvej ruky. Uveria, že niečo také existuje. Vedia si porovnať, v čom sme iní, v čom sme rovnakí. Tu som ôsmaci, tu už prekladáme len minimum, rozumejú takmer všetkému,“ hovorí Jana Žilinská, učiteľka anglického jazyka na ZŠ Bernolákovej. „Tunajšie deti sú trochu hanblivejšie ako v Brazílii. Ale po prvom kontakte otvoria svoje srdcia a chcú o vás vedieť všetko,“ hovorí Rafael s úsmevom.

Mladí študenti sú ubytovaní v Nitre, v univerzitnom internáte. Nasťu z Ruska, ako ju žiaci volajú, však ubytovala rodinka z Cabaja-Čáporu.

Škola sa do projektu zapojila aj v minulom roku. Vtedy si deti obohatili vedomosti aj o Číne.

Zdroj: Mesto Šaľa 

 

Náhľad fotografií zo zložky EXOTIKA NA ZŠ BERNOLÁKOVEJ