Choď na obsah Choď na menu
 

IHRISKÁ VO VEČI DOSTANÚ NOVÝ VZHĽAD

7. 2. 2018
 
 

Dobrá správa! Tri detské ihriská vo Veči dostanú úplne nový vzhľad. A nie len to! Projekt revitalizácie verejných medziblokových priestorov vo Veči rieši napríklad aj výsadbu novej zelene. Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok vo výške takmer pol milióna eur!

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyhodnotil projekt mesta Šaľa ako jeden z najlepších a podporil ho. Ministerstvo nám odkleplo nenávratný finančný príspevok vo výške 493 910 eur. Celková hodnota projektu je o necelých 26-tisíc eur vyššia, tú časť bude hradiť mesto z vlastného rozpočtu.

Obyvatelia mestskej časti sa môžu tešiť na oživenie troch detských ihrísk, ktoré už majú svoj zenit za sebou. Oživí sa asfaltová plocha na Cintorínskej ulici, kde vznikne moderné multifunkčné ihrisko. Skrášli sa celé okolie s dôrazom aj na obohatenie zelene a vytvorenie živého plotu v okolí ihriska.  

Ďalšia plocha, na ktorej sa budú môcť vyšantiť rôzne vekové kategórie, je na Slnečnej ulici. Tunajšia asfaltová plocha bude ponúkať okrem lezeckej zostavy aj exteriérové fitnes zariadenia. Každý, kto si bude chcieť zašportovať, bude môcť využiť exteriérové bradlá, steper a ďalšie prvky. Prostredie tu bude atraktívnejšie aj vďaka street art stene, ktorá sa zriadi popri asfaltovej ploche v dĺžke 12 metrov. „Grafity“ stena tak zakryje výhľad na neatraktívnu výmenníkovú stanicu.

Neďaleké pieskovisko na Slnečnej ulici bude tiež zmodernizované. Mamičky a ich ratolesti sa môžu tešiť na drevený altánok s lavičkami a stolom, rôzne druhy hojdačiek a na poschodový domček, ktorý ponúkne ďalšie možnosti šantenia.

Samozrejmosťou všetkých troch ihrísk bude bezbariérový prístup, miesto na odstavenie bicyklov, nové lavičky či smetné koše. Ihriská a ich okolie bude bohatšie aj čo sa týka zelene - vysadí sa nová tráva, pribudne množstvo stromov, vytvoria sa v okolí ihrísk živé ploty a na jednom mieste sa bude zachytávať dažďová voda.

„Teším sa, že v meste opäť pribudne niečo nové a pekné,“ povedal primátor mesta Jozef Belický, keď o úspešnom projekte informoval aj poslancov mesta na ostatnom zasadnutí. Práce sa začnú na prelome jari a leta tohto roka.

 

(ek)