Choď na obsah Choď na menu
 

NEZABUDNITE "PRIZNAŤ SA" K NEHNUTEĽNOSTI

16. 1. 2018

Ak ste sa stali v uplynulom roku vlastníkom pozemku, stavby, bytu či inej nehnuteľnosti, nezabudnite na dôležitú povinnosť. Podať daňové priznanie k dani z nehnuteľnosti ste povinní, aj keď ste získali stavebné či kolaudačné rozhodnutie.

„Upozorňujeme občanov ako aj právnické osoby, že v termíne do 31.1.2018 sú povinní podať priznanie k dani z nehnuteľnosti v prípade, že v roku 2017 nadobudli  nehnuteľnosť (pozemok, stavbu, byt), t.j nehnuteľnosť musí byť k 31.12.2017 zapísaná v katastri nehnuteľností v Šali. Priznanie sú povinní podať aj v prípade stavebného a kolaudačného rozhodnutia,“ upozorňuje vedúca Oddelenia ekonomiky a podnikania na MsÚ Šaľa Alena Kiácová.

Priznanie môžu ľudia podávať poštou alebo osobne v pokladni mesta. Tú teraz nájdete v budove ZŠ s MŠ P. Pázmánya s vyuč. jazykom maďarským (oproti Mestskému úradu v Šali), alebo v budove  na Partizánskej 20 (oproti Salamonu) na ekonomickom oddelení.

Daňové priznanie k dani z nehnuteľnosti si môžete vyzdvihnúť na uvedených pracoviskách alebo stiahnuť z webovej stránky mesta Šaľa: http://sala.sk/clanok/klientske-centrum-tlaciva.

Údaje v daňovom priznaní musia korešpondovať s rozhodnutím z katastra nehnuteľností alebo listu vlastníctva. Pracovníčky MsÚ Vám poskytnú poradenstvo pri vyplnení priznaní k dani z nehnuteľnosti v úradných hodinách.

zdroj: Mesto Šaľa