Choď na obsah Choď na menu
 

Ochutnávali špeciality

14. 4. 2018

Vo Veči sa minulú sobotu ochutnávalo. V Spoločenskom dome Veča sa zišli ľudia, aby pomocou svojich chuťových pohárikov ohodnotili jednotlivé kategórie v súťaži.

Ing. Peter Jaroš a Dominika Bednáriková v spolupráci s DHZ Šaľa - Veča a MsKS Šaľa zorganizovali už 4. ročník ochutnávky tradičných špecialít. Súčasťou akcie bol aj náš pán primátor Mgr. Jozef Belický, ktorému organizátori úprimne poďakovali za doterajšiu podporu všetkých spoločenských podujatí.

Súťažilo sa  v 9 kategóriách – zabíjačkové špeciality, pagáče, slané pochutiny, zákusky, koláče, biele víno, ružové víno, červené víno a destiláty, a nebola to teda žiadna sranda. Vzoriek bolo viac než dosť, a preto to porotcovia nemali vôbec ľahké. Spolu sa do súťaže zapojilo presne 69 vzoriek. Najväčší počet vzoriek mala kategória zákusky, kde sa rozhodovalo medzi 22 vzorkami zákuskov. V tejto kategórii sa na 1. mieste umiestnila pani Eva Ondrušková s jej „čokoládovými miňonkami“, 2.  a 3. miesto získala pani Editka Takáčová s jej „karamelovými veterníkmi“ a „pudingovými rezmi“.

V kategórii zabíjačkové špeciality bol číslom jedna „bôčik“, ktorý priniesol pán Tibor Hlavatý. Na 2. mieste sa umiestnil pán Roman Kováč s „domácou klobásou“ a na 3. mieste pán Július Horváth s „hydinovou tlačenkou“.

V kategórii pagáče skončila na 1. mieste pani Gitka Jarošová s jej pagáčikmi. Na 2. mieste skončila pani Alžbeta Kamenická s „maslovými pagáčmi“ a na 3. mieste pani Gabriela Talajková so „sadlovými pagáčmi“.

kategórii slané pochutiny získala zlatú medailu pani Andrea Badinská s pečienkovou paštétou. Striebornou medailou sa môže pochváliť pani Ildikó Jarošová s jej „slaným vrkočom so schwarzvaldskou šunkou“ a bronzovou medailou pani Danka Hlavatá s jej „kváskovým chlebíkom“.

V kategórii koláče si 1. a 3. miesto vybojovala pani Alžbeta Kamenická s jej „bratislavskými rožkami a s béglym“. 2. miesto si vybojoval pán Július Horváth s jeho „sladkými koláčikmi“.

kategórii biele víno sme hodnotili iba dve vzorky a teda 1. a 2. miesto, kde sa umiestnil pán Gabriel Iványi s jeho vínom „Devín“. Do kategórie ružové víno sa zapojil jeden súťažiaci, pán Juraj Matušica, ktorý si odniesol domov zlatú medailu za jeho „Cabernet Sauvignon“. Podľa slov porotcov, jeho víno bolo vynikajúce. V kategórii červené víno boli odovzdané dve vzorky – Sauvignon a víno Conte di Campiano, ktoré dal do súťaže pán Gabriel Iványi, a zaslúžil si za ne 1. a 2. miesto.

V poslednej kategórii – destiláty si 1. miesto získal pán Július Horváth s jeho marhuľovicou. 2. miesto si vybojoval pán Gabriel Iványi s vínovicou a 3.miesto pán František Kárás s marhuľovicou rok 2016. Všetkým súťažiacim, ktorí sa umiestnili na 1. mieste odovzdal medailu pán primátor a zároveň ich potešil darčekom od mesta Šaľa.

Po vyhodnotení súťaže nás zabával DJ Krtko alias Maťo. Svojim spevom nás potešila pani Veronika Hrubina, ktorá nám všetkým zaspievala pieseň od Demjéna Ferenca Szerelemvonat.

Samozrejme nechýbala ani tombola. Hlavnou cenou bol LED televízor, ktorý do tomboly venovala spoločnosť MeT Šaľa spol. s r.o. Výhercu hlavnej ceny prišiel vyžrebovať konateľ spoločnosti, pán Ing. Roman Kondys, a túto cenu výhercovi aj odovzdal.

Všetkým výhercom súťaže aj tomboly gratulujeme. Veľká vďaka patrí spoločnosti FLOW PUMPS a.s., ktorá výrazným spôsobom pomohla pri organizovaní, a tiež všetkým prítomným, ktorí sa zúčastnili 4. Ročníka ochutnávky tradičných špecialít.

Zdroj: Mesto Šaľa

(organizátori)

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Ochutnávali špeciality 2018