Choď na obsah Choď na menu
 

VIANOČNÉ STROMY DAROVALI VEČANIA

5. 12. 2022

Býva tu môj synovec s mojim otcom, je to ich stromček. Strom má 27 rokov. Chceme sa ho „zbaviť“, pretože ohrozuje dom. Bojíme sa, aby nespadol, začal už dvíhať chodník a korene zasahujú pod dom. Aj keď nám robí radosť, z bezpečnostných dôvodov už musel ísť preč,“ hovorí s úsmevom na tvári Erika Velazquezová, darkyňa stromu.

Ponúkli ho mestu, aby robil radosť okoloidúcim pri mestskom úrade. Darkyňa dodáva, že strom chcela darovať ešte minulý rok jej zosnulá sestra, Gabika Talajková. Strom od dnes zdobí námestie. Aj keď vzhľadom pripomína jedličku, ide o smrek pichľavý, ktorý má tiež modré ihličie. „Tak, ako každý rok, aj v tomto roku chodili obyvatelia nahlasovať na mestský úrad stromčeky, ktoré by chceli zo svojich pozemkov vyrúbať. Dôvodom je vždy, že ohrozuje ich nehnuteľnosť. My v priebehu leta, jesene, ideme s technikom pozrieť stromy. Okrem krásy totiž musíme prihliadať aj na prístup k stromu – najlepšie je, keď rastú v predzáhradkách, pretože ich musíme vedieť vypíliť a žeriavom preniesť,“ vysvetľuje Gabriela Brániková z Referátu životného prostredia MsÚ Šaľa. Pred Domom kultúry vo Veči je smrek obyčajný, ktorý taktiež darovala mestu rodina z mestskej časti Veča. Na námestí je vysadených niekoľko ďalších stromčekov, ktoré budú tiež vysvietené. Mesto v týchto dňoch nainštaluje aj ostatnú vianočnú výzdobu, vrátane svetelných brán so snehuliakom či sobíkov, snehuliaka a Mikuláša.

Strom pred mestským úradom rozsvieti Mikuláš spolu s deťmi túto nedeľu po 16-tej hodine. S poslušnými i menej poslušnými deťmi si aj zatancuje, rozdá im sladkosti. Mikuláš by mal doraziť v spoločnosti svojich pomocníkov, anjela a čerta o 16-tej hodine. Príďte sa s nimi zabaviť.

(ek)

 

Pred Msú Šaľa pôjde tento krásavec z Veče.

fb_img_1670230511863.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ďalší darovaní strom