Choď na obsah Choď na menu
 

VÝSTAVBA NÁJOMNÝCH BYTOV PREBIEHA PODĽA OČAKÁVANÍ

21. 12. 2017

Na Kráľovskej ulici prebieha intenzívna výstavba 150-tich nájomných bytov. Na dvoch bytovkách je viditeľný skelet prvých troch poschodí a pracuje sa už aj na treťom objekte s počtom bytov 116. Ďalšie byty stavajú aj súkromní investori. Na budúce byty majú už aj rezervácie. 

Mesto Šaľa získalo historicky najväčší úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania na výstavbu 150-tich nájomných bytov. V troch bytových domoch budú jeden-, dvoj- a trojizbové byty. V súčasnosti je na dvoch menších budovách hotový skelet troch poschodí. Intenzívne sa pracuje aj na výstavbe tretieho, najväčšieho objektu, kde si nájde domov 116 mladých rodín. „Môže nás len tešiť, že snaženie investora pri výstavbe nájomných bytov je zatiaľ v súlade s našimi očakávaniami, aj časovo,“ povedal primátor Šale Jozef Belický. Všetko nasvedčuje tomu, že mesto by mohlo prvých 36 bytov prevziať pred letom 2018. Objekt so 116-timi bytovými jednotkami by mohol byť dokončený a odovzdaný mestu na jeseň budúceho roka. Záujem o nájomné byty je veľký, správcovská spoločnosť Bytkomfort eviduje niekoľkonásobne viac žiadostí ako bude počet bytov.

Ďalšie byty, ktoré však stavajú súkromní investori, rastú tiež pekným tempom. O budúce byty v Šali na tzv. Mexikoplace a vo Veči na Ul. Fr. Kráľa ľudia už teraz prejavujú záujem. Vo Veči si budú môcť ľudia vybrať z dvoj-a trojizbových bytov. Podľa informácií na webovej stránke www.panoramasala.sk  je z 24 bytov rezervovaných už 10. Aj polyfunkčný dom, ktorý bude na tzv. Mexikoplace už ponúka na svojej stránke www.cityparksala.sk vizualizáciu, ako bude nové bývanie vyzerať.

 

(ek)