Choď na obsah Choď na menu
 

ZAČÍNA SA ZBER VIANOČNÝCH STROMČEKOV

10. 1. 2022

Vianoce sú za nami a väčšina domácností sa pýta, čo ďalej so živými či umelými stromčekmi. Poradíme vám.

Už koncom tohto týždňa môžu obyvatelia mesta i mestskej časti vyložiť živý symbol Vianoc. Radnica zabezpečí aj v tomto roku ich zber zo sídlisk a spred rodinných domov. Živé vianočné stromčeky poputujú do kompostárne.

Zber živých vianočných stromčekov bude prebiehať v piatok a v sobotu, 14. a 15. januára 2022. Na všetkých sídliskách bude prebiehať zber počas piatku. Obyvatelia ich môžu vyložiť ku kontajnerovým stojiskám. Prosíme, nevhadzujte ich do kontajnerov, aby mohli stromčeky poputovať na ďalšie biologické spracovanie do kompostárne. Zároveň prosíme všetkých, aby stromčeky riadne odzdobili a nezabudli na nich ani háčiky z ozdôb.

V rodinných domoch budú zbierať stromčeky v piatok vo Veči a v sobotu v Šali. Stromy by mali byť vyložené od rána, ich zber bude prebiehať postupne. 

Ak by ste tieto termíny nestihli, zber zopakuje mesto o dva týždne, čiže 28. a 29. januára.

Ak umelý vianočný stromček už neplánujete použiť v tomto roku, poradíme vám, ako ho legálne odstrániť. Pozor, umelý stromček nepatrí do plastu! Obsahuje totiž aj iné časti, nie len umelé, preto nepatrí do žiadneho kontajnera. Je potrebné ho odniesť na zberný dvor vo Veči, kde vám ho bezplatne prevezmú každý pracovný deň od 9.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 14.00 hodiny.

Na jar sa začne aj s pravidelným zberom biologického odpadu. Termín začiatku zberu ovplyvní počasie. Akonáhle bude termín známy, zverejníme ho.

 

(ek)