Choď na obsah Choď na menu
 

ZBER VIANOČNÝCH STROMČEKOV SA ZAČÍNA BUDÚCI TÝŽDEŇ

5. 1. 2018

Dôležité je stromčeky dôkladne odzdobiť, niektoré poslúžia ako potrava pre zvieratká na neďalekej farme!
O zber vianočných stromčekov sa aj v tomto roku postará mesto. Ak bývate v bytovom dome , stačí ak symbol Vianoc vyložíte ku kontajnerom na sídlisku. Prvýkrát prebehne ich zber po Troch kráľoch v piatok, 12. januára. Ak termín zmeškáte, nič sa nedeje. Mesto zabezpečí ich zber opäť v piatok 19. januára a aj 26. januára.
V prípade, že ste mali vianočný stromček v rodinnom dome , na jeho zber si ešte chvíľu počkáte. Majitelia rodinných domov budú musieť uskladniť stromček na vlastnom pozemku do termínu zberu bioodpadu. S jeho zberom začne mesto podľa počasia – predpokladáme, že začiatkom februára. O presnom termíne vás budeme informovať.
Mesto za posledné roky vyzbieralo približne 20 ton takéhoto odpadu – 13 ton v januári a 7 vo februári. Stromčeky putujú do kompostárne. Časť z nich však poslúži ako potrava pre zvieratká na obľúbenej Detskej farme Humanita v Kráľovej nad Váhom. Niektoré zvieratká si totiž na ihličnanoch pochutia. Aj preto je veľmi dôležité, aby ste stromčeky riadne odzdobili.
(ek, ilustračné foto)