Choď na obsah Choď na menu
 

Organizačné informácie o súťaži.

 

PROPOZÍCIE

 

Vyhlasovateľ súťaže:

OBČIANSKE ZDRUŽENIE VEČANIA

MESTO ŠAĽA

Miesto konania:

Pribinovo námestie pred SD VEČA

Program:

14:00 - 14:45 Úhrada štartovného a príprava stanovišťa - tento čas je vyhradení na prípravu ingrediencií.

Zakazuje sa priniesť zo sebou už nakrájané a pripravene ingrediencie,

15:00 -  Oficiálne začatie súťaže

15:10 -  Kultúrny program a atrakcie pre deti

16:00 - 16:15 Odovzdávanie vzoriek hotových jedál pre porotu

17:00 - Vyhlásenie výsledkov súťaže

17:30 - Bingo

19:00 – Žrebovanie tomboly

18:30 - 22:00 – Tanečná zábava

Počet členov súťažného družstva:

Maximálny počet členov jedného súťažného družstva je päť osôb. 

Organizačné podmienky:

Každé súťažné družstvo musí mať: Drevo na oheň, vlastný kotlík so stojanom, dosku na krájanie mäsa, (nesmie sa krájať na poskytnutom pracovnom stole), suroviny na varenie leča, nádoby, nože a pomôcky na prípravu súťažného produktu, utierky, čistiace prostriedky. Kotlík musí byť osadený v kotline, alebo si družstvo donesie plechovú podložku, pokiaľ bude variť v kotlíku na otvorenom ohni (trojnožka).

Organizátor nepredpisuje receptúru prípravy, pripúšťajú sa všetky variácie leča. Množstvo prípravy sa neobmedzuje, doporučenie organizátora je, variť max. 5 L leča. Výsledný produkt družstvo rozdá účastníkom a návštevníkom.

Štartovné:

Štartovné je 10,00 € za súťažné družstvo. Hradí sa pri prezentácii, kde družstvo zároveň obdrží ťažné číslo.

Organizátor poskytne pre každé súťažné družstvo: • Priestor pre prípravu leča v Pribinovom parku Veča • Úschovu surovín v chladiacom zariadení • Vodu na prípravu leča a na umytie použitých nádob. • 1 ks keramický tanier. • Pracovný stôl, 4 ks stoličky.

Hodnotenie:

Vyhodnotenie bude vykonané odbornou porotou. • Zloženie odbornej poroty predstaví organizátor pri zahájení súťaže. • Hodnotenie bude vykonávané priebežne, počas prípravy súťažného produktu.

Hodnotiace kritériá:

Technologický postup, vôňu, chuť, farbu, konzistenciu leča, oblečenie, hygienu počas prípravy ako aj dobrú náladu súťažiacich a ich spoločníkov.• Víťazom budedružstvo s najvyšším bodovým ohodnotením. • Pri nedodržaní prevádzkových pokynov organizátora, môže byť súťažné družstvo vylúčené z hodnotenia. •

V objekte budú zabezpečené bufetové služby.

Tombola a bingo sa bude predávať počas  sútaže.

img_0334.jpeg